Празнуваме празника Вси светии.
Тиквата прави вси простотии.
Това е тя - един фенер -
Боко - нашият премиер.
Може да ви изглежда комично,
но всъщност е доста трагично.
Политиката му е тиква куха
и за мъката човешка е глуха.
Изпразнена е от всякакво съдържание,
а сам той е с възмутително държание.
Пътят, изходът е далече,
обърка той посоката вече.
В блато дълбоко затъва страната,
няма и секунда покой за душата.
Есен е все във сърцето,
звездица угасна, помръкна небето.
Слънцето веч не ще изгрее
и птичка волна няма да запее,
девойка няма да се засмее,
но никой да протестира не смее.
Тъй ще е, ако навреме се не събудим
и крадците от властта не пропъдим!
© Георги Todos los derechos reservados