Отрепка ли съм?!
Или мекотело!
Медуза някаква! Амеба!
От месеци, години тоз въпрос ме мъчи
и мира ми не дава. Нито сън.
Обмислям го отново... пак на маса.
Навел глава над чашата... с ракия.
Да пия, или да не пия?!
Поредна вдигам, силата напира
и искам всички до един да ги набия,
които за живота ми несретен ВИНОВНИ СА.
Но вече стар съм.
Таквиз желания май само са за маса.
Желания?! По-скоро оправдания.
Отрепка съм. Страхливец. Мижитурка.
Да бих бил мъж аз щях да им покажа!
Но аз не съм. Освен щом пийна малко!
Ще кажете: ОТРЕПКА.
Ще сте прави.
Но аз в защита тихо ще продумам:
типичен българин, един от многото.
© Васил Todos los derechos reservados