В тирето между две години
се сбира цял един живот.
Във него са мечтите сини,
горчивия и сладък плод.
Във него крачките вървяни
чертаят всеки минат път.
И много трудности видяни
във времето ни как текът.
И късо ли или пък дълго,
тирето е с белязан срок,
оставен на земя за дълго
и на земляните- урок.
И питам се, и все немея
кога животът ми ще спре.
Защото искам да живея
и след драснатото ми тире.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados