Тишина
Трябва ли да чуеш птиците,
за да усетиш пролетта?
Трябва ли да чуеш нотите,
за да усетиш песента?
Тишината понякога ни плаши.
Твърде е самотна, зла.
Но нима тишината не говори най-силно
и не казва единствена истината?
Защото тишината и безмълвието са различни.
Езикът не е само звуци.
Нима, ако млъкнем, ще изчезнат и думите?
Понякога завиждам на глухите.
Чуват само своите мисли,
своите думи -
на свойта душа.
© Сюзън Смърт Todos los derechos reservados