Тишината е бременна
Всеки миг ще се случи.
С мойте голи ръце
акуширам мига.
Тишината простенва
и водите изтичат.
Няма време за помощ.
Ще се случи сама.
Няма време за питане
кой е бащата.
Няма време дори
да се търси екип.
Ще изплаче навън
след минута душата.
Ще се скъса връвта.
Ще се пръсне със взрив.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados