Пуйет съм, вдъхновен го виря,
нали са сещаш, пачето перо.
Дошъл съм Муза гола да си диря
и зарибявам с романтизъм на кило.
То може за класик да не ме бива,
но колко пуйетеси съм прочел...
Е, толкова, сега отивам
на рецитал и две такива съм повел...
***
И тъй пуйетът продължава да лети
из сайтовете, като... лешояд...
На кухо стихът му красив кънти,
а иначе, с метафори богат.
И не един е, па дори и пуйетеси
с такава мисия, си търсят... Муз...
Но ти чети и вервай в стих и песни,
тук има фсичко, и за всеки вкус!...
07.05.2024.
___
От поредицата ми "Пуйезия, пуйети и пуйетеси".
_____
© Георги Каменов Todos los derechos reservados