23 feb 2018, 8:25

Той винаги е млад 

  Poesía
266 0 0

Поетът няма партия. Той вярва
в усмивките на утрешния ден.
Борави с думи и почита хляба.
От времето е винаги ранен.

Той не копира чужди интереси,
по тъпкани пътеки не върви.
Всеки стих е вдигната завеса
с гледка към несбъднати мечти.

Той, болките на другите поема
и много често, той е търпелив.
Поетът, много дава, малко взема
и много рядко е до край щастлив.

Той никога не може да робува
и води битки като на война.
За точна дума, може да преплува
дори една цунамена вълна.

С годините животът се променя,
ала поетът си остава все поет.
Не остарява с миналото време,
защото гледа винаги напред.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??