Толкова много Животи живях!
Дълго и силно безумно обичах!
Днес се изправям - през сълзи и смях.
И чета онова дето вчера го сричах.
Има в очите ти толкова смях!
Устните твои жадуват целувки...
Ако да любиш живота е грях,
пълно безумство са всички преструвки.
Толкова къси са всички Лета!
Тъй мимолетна е всяка усмивка!
Сбират се птиците в нови ята,
за да потърсят храна и почивка.
Стигат морето - река след река,
сладки са техните нежни милувки.
Море без душа... си е само вода!
Краката на скитника нямат обувки...
Боса пристъпва и мойта душа...
Гол се родих и голтак си живея.
Нека за теб да са всички цветя.
Пречистен в сълзите щастливо се смея.
© Ангел Милев Todos los derechos reservados
Красиво е!