Топи се август...подобно шоколадова мелба,
а тоникът чувствен с удължена нотка трепти
В чашата му гореща от изгрев до залез
тънее късчето време упоено от летни треви.
Вкусващ... просторът разгъва есенни щрихи
през натежалите клони от ябълков плод…
лястовици подреждат черно-бели шпалири
с любимата глъч на умножения род.
Мирише на есен от планинското било...
малиново вино... лудо в жилите ни кипи.
Август барабани с пръстите на тангото любимо
под персеиди, летящи на всички страни.
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados