Съдбата трудна е, но не присъда.
Дори с един процент и да зависи
живота ми от мен, с душа ще бъда,
а моята душа безспорно... ти си.
В безизходност и на ръба на бездна,
и в най- мъчителното зло тегло
аз чувствайки те, знам, не ще изчезна.
О, твоят зов е ангелско крило.
Топлина сияйна... Смисъл свят
е надежда да вървя напред.
Сред пустиня суха и сред лед
ще живее нежният ти цвят.
Теб избрал, поне веднъж разбирам,
че не съм сгрешил. С любов пулсирам.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados
Благодаря ти, Асенчо!