8 jul 2010, 22:26

Торта "Живот" 

  Poesía
595 0 4

Начупи светлината на едро - да хрупка,
върху нея сложи глазура от страсти,
подслади я със своите пламенни чувства,
украси я със обич и бляскаво щастие.

Върху всичко сложи не свещички, а рози.
Сърчица да искрят с аромат от наслада.
Който вкуси от нея, до край, ако може,
на вкуса ù божествен от душа да се радва.

Нека има за всеки. За млади и стари.
Апетит да разпалва, когато я вкусят,
а смехът да ехти като звездни хорали,
заразяващ със обич и смисъл, и усет...

Ако почнат сълзи да напират в очите,
а сърца да ритмуват със страх и уплаха,
с тая торта "Живот" се подсладете
и побързайте, моля ви, тортата чака...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много добро! Поздравления!
  • !!!
  • Звучи интересно. Харесва ми. И все пак от чисто любопиство да питам ...а защо в лилав цвят? :D
  • Поздрав!
    Хорал - при католиците - едногласно грегорианско пеене; при протестантите - многогласно /на народен език/.
Propuestas
: ??:??