Това е животът
Ще си отида, ала и след мен
светът ще бъде същата клоака
която се повтаря ден след ден,
и нейде там съдбата ти те чака!
Омраза, завист, злоба и лъжа
превзели са сърцата и душите.
Захвърлена е любовта в калта,
грехът се трупа вътре, в нас самите!
И Господ сигурно е отвратен
от лицемерието на тълпата?
Дори да палиш свещи всеки ден
на края пак ще легнеш във Земята!
И грешните, и праведните там
ще си отидат всеки по реда си.
А кой какво ще отнесе не знам!
Сам ще бъде всеки с алчността си!
Да се отворят райските врати
не ще помогнат ни пари, ни злато!
Грешният във Ада ще гори
дори да е живял в разкош, богато!
Бог така е наредил нещата,
че най-накрая всеки ще плати
за всичко що е сторил на Земята!
И тя с прегръдка ще го приюти!
208.2019 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados