Това е животът!
Все по-често се питаме
затова ли живеем?!
За да се скитаме
и от най-близките си забравени,
а сърцата ни... сякаш от камък са правени -
тежат все по-непосилно в гърдите
и все по-неусетно минават годините.
"Това е животът!"
Все по-често си казваме
и теглим хомота на хиляди ядове.
От проблеми на делника
всекидневно притиснати,
от ден на ден, без да го искаме,
волю-неволю сме станали стиснати.
Това е животът!
Запилял се е всеки нанякъде:
Кой да учи, кой да работи...
Нещо силно във гърлото стяга те -
Заприличали сме на роботи.
Това е животът!
Едни се женят,
други - служба военна отбиха вече.
Някои жалеят, а трети не ги е еня.
Това е животът!
Бяхме много...
Но за купони и забавления.
Днес - единици оставаме
по опела и погребения.
Такъв е животът!
Разделихме се със мечтите си
и с дългосрочните планове.
Останаха ни само проблемите
на пътници във безпътни влакове.
© Галина Матева Todos los derechos reservados