ТОВА Е ЖИВОТЪТ
Ти к'во си мислиш, а?!
Животът не е една игра!
Сам си в тоя свят
и няма значение колко си богат!
Трябва нон стоп да печелиш уважение,
щото иначе ще си умреш в унижение!
Такова е, брат ми,
не може всички моменти да са ти златни!
Най-добре разбери,
в тоя свят много хора се водят от пари,
а за другите като тебе
остават чувствата, дявол да го вземе!
Защо и другите не са на твоя акъл,
та да не се чудиш кой колко е зъл!
Запомни, животът не е вафли и бонбонки,
по-скоро ще го оприлича с трънливи клонки!
Никога не знаеш дали когато за клона се хванеш,
няма да набараш трън и сам да останеш!
Затова по-добре помни,
силен бъди,
и за всичко готов си остани!
Но кой знае дали си от ония,
дето им викат "късметлия"!
Може дръвчето ти да не е опасно
и всичко да ти е ясно,
с усмивка да живееш
и с приятели да се смееш!
Но пак ти повтарям,
че както всеки, и ти сам си избираш
коя врата да отвориш,
и дали зад нея ще е красавицата или звяра,
няма да има голямо значение, ако имаш вяра,
че всичко ще се оправи, тъй като ти силният си вече
и няма да си мислиш - щастието ми изтече!
Аре най-накрая разбери,
че всеки сам бъдещето си гради!
Ти решението вземи
и изборите си направи,
щот тва е твойта роля,
не може да накараш друг да го стори даже и с "моля"!
Живота в ръцете си вземи,
от съня се събуди
и знай, че всичко само и единствено от теб зависи,
затова сам щастието намери си,
като готов за всичко остани си!!!
© Владислав Николов Todos los derechos reservados