Ако някога поискаш
бъдещето си да разбереш,
вземи в ръце и прочети
Диванът от Хафез.
Носи смърт човешката ръка,
милвайки цветя и пеперуди.
Така, в името на красота,
тях безжалостно погубва.
Под всяка срещната руина
търсят хората имане.
Ценят намереното злато
повече от непознато знание.
Няма смисъл някого да помнят –
от нас всеки ще изгние,
доброто е под камъни заровено
вечно силни са парите.
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados