Това по бузата не е сълза...
По повод прочетено във в. "Телеграф" - На площада в крайморски град туристи се забавляват, целейки психично болен със сурови яйца. Едно яйце се продава по лев. Нещастникът е доволен, защото така си осигурява прехраната...
Насам, народе! Туристическа атракция!
Предлагаме на всички - ново зрелище!
За малки и големи - нестандартно е.
Едно почти безплатно забавление...
Убийте Сатаната! На площада.
Изгодно е - едно яйце за лев!
Не се стеснявайте! И хвърляйте по-храбро.
Той само ви прилича на човек...
Та вижте го. Усмихва се, отрепката...
Срещу храна е в роля на мишената.
Това по бузата не е, не е сълза. Жълтеят
и стичат се останки от яйцето...
Тълпата е щастлива... И ликува
след всяко свое точно попадение...
Мишената усмихнато кротува
и се облизва... Господи! Къде си?
© Дочка Василева Todos los derechos reservados
За стиха няма какво да коментирам... страхотно пресъздаден!