Ледът във чашата ти със уиски - аз съм,
и залезът, очите ти стъписал - аз съм,
вината с рало по челото - аз съм
и самотата във леглото аз съм.
Тихата цигулка във сърцето - аз съм,
и горчивината на небцето - аз съм.
Непостоянницата сърповидна - аз съм,
сянката след теб невидима - пак аз съм.
На шала шарената плетка,
замръзналият сняг по клепките
и вятър с ураганен алаброс,
в косите белият въпрос,
мечта и спомен, дъх и дъжд,
реалност, сън, желание за мъст
и огън, и вода, и радост, и печал,
в гърдите ти изкусният кинжал...
И всичкото и нищото съм аз.
Дори кръвта, във вените ти бликаща -
това съм аз.
© Даниела Todos los derechos reservados