От този дъжд подгизнала душата е,
и този дъжд по мислите пълзи.
Сред този дъжд, усетих - свободата е,
което мене може да спаси.
От този дъжд напиха се баирите
и този дъжд попи със звуци в мен.
Сред този дъжд залязват панаирите
на цветна есен в спомен наслоен.
От този дъжд заплакаха дихания
и този дъжд мъглата раздроби.
Сред този дъжд, роден от покаяния,
със едри капки черното изми!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados