Не, този свят не ще се излекува.
За истината няма той очи.
Невиждайки не иска и да чува –
и като роб послушно си мълчи.
О, устните му са зашити с корда...
и този свят не ще се излекува.
Заветите са хвърлени зад борда,
пред бога на парите се кротува.
И умният дори да пророкува,
и смисъла в живота да показва –
пак този свят не ще се излекува...
Невежество и алчност всичко смазва.
С душите ни диктат се забавлява
и на играчки скъпи се слугува.
Каквото кажат Те – това ще става.
Не, този свят не ще се излекува.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados