След жесток гнет и безправие,
които нацията едва търпеше,
след толкоз народно страдание,
в което лишена от прогреса тя беше,
робски вериги разкъса тя,
освободители посрещна с цветя
и след петвековен мрак
на картата появи се пак.
© Георги Todos los derechos reservados