Тревата е сламено-жълта
Тревата е сламено-жълта,
косена е вече веднъж.
И Луната вечер е пълна.
Звездите са сякаш от ръж.
Небето е толкова синьо,
листата зелени трептят -
лято е и всичко е дивно,
и малките птици растат.
Че щом и земята изсъхне
и пеят водите едвам,
а Луната в месец настръхне -
в път птиците тръгват натам.
Ръжта ще им махне за сбогом,
ще паднат от нея зърна.
Звездите ще гледат как ходом
иде есен с бяла слана.
Д.Т.
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados