Летеше Змеят ниско над гората,
подхвръкваше кат' някой хидроплан -
тъй нещо мотаха му се крилата...
С пух, начи, пътят му не бе застлан.
Причината ли?! Твърде прозаична.
Когато рокендрола беше млад,
завъди си амнезия частична -
не помни, че е ял... 'бе, маскарад!
Опита даже анонимни сбирки,
но май последната бе най-... греда!
Оказаха се алкохолни кримки...
най-спиртно философската среда.
Понеже няма трезви философи,
пиян сега 'фърчи на ситен бод
и рецитира съответно строфи
от Ницше, а посегна и на Фройд.
"Май ядох... Що опърлих тъй гората?!
Критичен ден е днес по хороскоп." :))
Когато се стовари пред вратата
т'ва маски, Юнг... ги мина на галоп. :))
Епилог:
Разбърква Баба Яга мед със лайка:
- Боже, май Змеят пак е в сериал! :))
Защо ли днес пикира като чайка,
... отново с философи е преял! :))))
Жени Иванова
© Jasmin Todos los derechos reservados