Трезвост и пиянство
Опияняващите вещества нужни ли са?
Да, те отпускат тялото и мисли-чувства носят.
За плахите души обаче укритие са те.
И това е вече лошо!
Трезвостта тангира със живота.
Тя слънцето почита. Пиянството - луната.
Трезвостта идеите живот прави.
Смелост ражда, но кога - когато човек
Види-разбере, че пътя на въздигането единствен е.
Преодоляване, победа или опит!
Варианти много пиянството вижда.
Един от тях трезвостта осъществява.
Трезвостта денят владее!
Пиянството - нощта-смъртта опитва се да преодолее.
Какви да бъдем - трезви - да, но!
Еротиката какво е - пиянство.
Пиянството е също нужно!
Но с него само да се живее - не!
Пътища трезви-творчески са нужни.
За ума - четене, наблюдение, изследване.
За краката ходене, за ръцете - дело!
Дозирано, в ритъм 10-14 дневен пиянство леко да!
Ежедневна трезвост, с опияняване леко
Тук се препоръчва.
И махало - ритъм - между реалностите две.
Пей, не пии, и пак пиянство леко ти ще имаш.
Без ядене ден изкарай - радост ще ти се роди.
С вода студена всеки ден обливай се! Това е нужен шок.
На радостта основата тъгата лека е, и напрежение-търпение!
Чувствата са пиянство леко!
И тютюна не пуши, дъвчи, - после с почтение, на място почтенно изплюй!
За растение-учител го индианците смятат.
Вино, бира пии, но леко - чаша-две.
Върху пиянството не акцентирай силно!
Веществата индиански лошо не е да поназнайваш.
Пиянството смъртта-нощта и Буда представлява.
Трезвостта - човекът трезв и волевият маг!
Те на махалото размаха двата края са.
Като стигнеш до края му един - само там не стой!
Силата човешка в геройството трезво е!
И в пиянството леко-весело-медитативно.
В ритъм не-строго ежедневен.
Трезв да бъдеш на място първо -
и пиян леко в подходящо време-доза.
Там, където нас ни няма е силата наша.
В краищата два!
На полюсите два противоположни!
Слава на боговете!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados