30 ene 2011, 15:30

Трифон зарезан 

  Poesía
1535 0 2

ТРИФОН ЗАРЕЗАН

 

О, Трифоне, светец любим,

къде отиде твойта слава?

Дойде отнейде Валентин,

а теб запрати във забрава.

 

Бе хубав празник твоят Ден -

на музика, хора и песни.

Труда прославяхме блажен

и тружениците чудесни.

 

 

Но вихър мина и отвя

и колективи, и масиви.

Днес няма вече ни лозя,

ни празниците ти красиви.

 

Сега си стар и уморен,

забравен нейде сам, студуваш.

Тук-там, светецо, удивен,

ти името си пак дочуваш.

 

Събрали сме се тука днес

лозичките си да полеем.

За твоя слава, в твоя чест

и песнички да си попеем.

 

Но ти, светецо, запомни:

Додето този свят светува,

ще има вино и жени

и твоят свят ще съществува.

 

 

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??