Ех, че щипе Малък Сечко!
Лятото си е далечко,
но не ще да чуе Владко -
тича, скача, без да спре.
Чак като се върна татко,
смогна да го прибере.
Па ги хока мама вкъщи:
- Де скитосвате цял ден?
Гледа ги и им се мръщи -
кой от кой с нос по-червен.
Владко вир-водица станал,
а пък още от заран
татко винцето захванал,
че е Трифон Зарезан!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
Весело!