"Безсмъртен ще бъда аз вечен със слава
изтръгната с меч и топор.
Ще сривам държави и всяка такава
ще тъне във вечен позор.
Ще бъда възпят от певци и поети,
аз също ще бъда такъв!
Но само, че моите, моите песни,
ще пиша с сълзи, и със кръв.
И скулптури ще ме извайват от камък,
и скулптор ще бъда и аз!
От кости ще вдигна огромен, зъл замък,
ще носи той името Власт!
И жрици ще палят жертвени клади,
така, че ще бъда и Бог!
От всички такива и стари, и млади,
ще бъда по-горд и жесток!
Ще бъда над всички, безсмъртен и вечен! "
И тръгна тиранът на бой,
но още не станал, и падна посечен -
убит бе от своите той...
01.07.2000.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados