" Ако можех да имам едно
магазинче с две полички...
Бих продавал - познайте какво -
надежда! Надежда за всички!"
Джани Родари
Изглежда магазинът е закрит,
и кафенето - с вечните чадъри.
Ако случайно оцелея в стих,
ще значи, че наистина съм мъртва.
Седни и замълчи - да изкрещя.
От много тишина не станах църква.
Запазих си кураж. Инат. Ищах -
да давам всичко. Да не ми се връща.
Но щедростта ми няма колене -
и виното, и хляба - да се вкиснат!
От толкова надежди, преди теб,
трохи и дъно имам във излишък.
2010*
© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados