Трябваше
Трябваше да видиш как танцува...
Да се слееш с нея в ритъм на магия,
да усетиш лекотата, да й се любуваш,
да те грабне с чар нейната стихия...
Трябваше да чуеш как тя пее...
Да почувстваш мелодията във кръвта си,
поне за миг с песен да те завладее,
за да се усмихнеш - дори и във съня си.
Трябваше да видиш как тя страда...
Да се огледаш в нейните сълзи,
да паднеш с нея, когато и тя падна
и да й върнеш убитите вече мечти...
А ти мълча и просто... живя.
Не се разплака, не се и усмихна.
Не разбрах и до днес за какво копня...
Просто живя си там... кротко и тихо...
© Някоя Todos los derechos reservados