Туристи
Към планински върхове
славно сме поели.
И в колона по един
бодро ний вървиме.
През вековните гори
по пътеки тесни
и през стръмни канари,
движим се със песни.
Вятърът край нас лети,
клони той люлее
и с листата шумоли,
песента си пее.
Птиците във хор велик
чудни трели леят.
Радостни в простора тих
весело се реят.
А във родните поля,
със треви зелени,
са разцъфнали цветя
с багри чудодейни.
И реката покрай нас
спуска се надолу
и със ромона игрив
дълъг път тя гони.
Стигнеме ли ний върха,
вече уморени,
златни слънчеви лъчи
срещат ни засмени.
© Пепа Райчева Todos los derechos reservados