Да бях писател на пиеса,
описала си бих живота,
безброй комедии от грешки,
заключващи се в няколко диалога.
Опитала се бих да ви разкажа
какво е любовта,
че тя изкуство е за двама,
готови да изгубят своите сърца.
Тя песента на славея свободен е,
пронизваща тишината,
и цветето последно,
разцъфтяло на земята.
Но може би е блян,
съставен от безброй мечти,
готов да се отключи,
щом види искрено сърце, под което да се подслони.
© Аметист Todos los derechos reservados