Отдавна не умея не летя.
Обидата притегля към земята.
Ти знаеш, Боже, болната душа
не може да настигне хвърчилата;
тежат ѝ непростените неща
и пренебрегва своите надежди,
прегъната от адска суета
в тъгата си до дъно се оглежда...
Дори и да предвкуси свобода,
крилете ѝ са крехки, натежават…
Отдавна не умея да летя,
но Твоя Дух е жив и призовава!
Румяна Попова-Бакърджиева
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados