Да бъдеш честен
днес е трудно,
когато мислиш само за пари,
приятелство отхвърляш
без причина,
но живееш сам - "доволен" и "щастлив"!
Да бъдеш искрен,
днес е невъзможно,
комплиментите лъжливи
са на дневен ред,
показваш лицемерие, нахалство,
и подмазваш се, така, без цел!
Да бъдеш единак,
е твоят избор,
Но не и да си мъничко добър,
да осъзнаеш, че
Човека без Човек не може,
и особено, когато времето лети,
когато в старец немощен ще се превърнеш,
и на никого ненужен ще си
и Ти, дори!
© Албена Радина Todos los derechos reservados