Тя беше тук - макар и мимолетно,
зася Тя свойте райски плодове,
заля ни сладостта ѝ неусетно,
озари ни Тя със знойни цветове.
Ненадейно краят ѝ дойде -
край на цял брилянтен свят,
и под яркосиньото небе
разпростря се тъмен цвят.
© Васил Иванов Todos los derechos reservados