Тя, богинята ®
Нахлу в живота ти като богиня,
с измамно-нежна красота,
косите ù са цвят на зряло жито,
очите ù – безкрайна синева...
Усмивката, лукаво-прелъстителна,
изписана на восъчното ù лице,
жена - перфектна изкусителка,
но там, в гърдите, нямаща сърце.
На мястото му, леден къс, кристален,
без пулс, без страст към теб...
а ти прие я, като сън почти реален,
готов без страх да бъдеш вледенен.
Прие магията ù като земна обич,
с надежда да се слееш с вечността,
забравил другата - горящ и буен огън,
и за сърце, преливащо от топлина.
Захвърли всичко в бездна от илюзии,
премина с мислите си в паралелен свят
и настоящето с истинските чувства
замени с такива към напълно непозната.
Не съм богиня и не съм перфектна,
а съм реално-земна, любеща жена.
Богините не са създадени за да обиачт,
те просто са... митични същества.
© Мариана Todos los derechos reservados