ТЯ, ГОРДОСТТА
„прошка искам, прошка давам”...
Тя, гордостта,
е лош съветник
и пречка да се примирим
със неизбежното и нежелано –
внезапно спираме на пътя,
без шанса пак да продължим!
Тя, гордостта,
е мост запален
между приятели добри!
Забиваме кинжали – думи,
а после раните си ближем
и загубите си броим!
Тя, гордостта,
е плащ под който
душата ни уплашено трепти –
преглъща болки и обиди,
ридае, вместо да извика:
Ела!
Прощавам ти!
Прости!
© Ваня Иванова Todos los derechos reservados