Бях за малко тук. Сега си тръгвам.
Въздухът е лепкав. Не достига...
Задушава ме.
(Не се залъгвам.)
Думите са с тежест на верига...
Слово бяха...
форма на Живот...
струни бели...
връзките на времето.
Днес са лустро...
(дяволски хомот)...
... Казват, на скала не никне семето,
а и къща...
в пясъци...
не се гради...
(Мисълта отдавна има смисъл.)
Но суровото със сухото гори...
(И това народът го е писал.)
Както и, че с мнима доброта
е осеяна пътеката към ада...
Ала Пътят е през Тясната врата -
тя, широката, сама си се отваря!...
***
Но, всъщност, собствената ни цена
не с крачките в широкото се мери...
... Дали били сме дъб или върба,
ще разберем пред Истинските двери!...
© Аэлла Вихрь-Харпиевна Todos los derechos reservados
Поздравления - великолепно изречено!