Тази нощ те изплаках за дълго
и избърсах следите от грим,
дето мажеш по себе си мълком
и ги криеш, когато заспим.
Тази нощ те прочетох изцяло,
всеки данък за грешки платих.
Обещавах на всяко начало
безразборното в теб да мълчи.
Тази нощ се надявах, че вече
тишината е твоя сестра,
от която веднъж се отрече,
моя скитаща синя тъга.
© Геновева Христова Todos los derechos reservados
"voda (Елица Ангелова): 20-05-2009г. 18:19
Благодаря за разбирането, Герда.
Ще приведа още един пример.
В две песни на Веселин Маринов се среща изразът
"И няма връщане назад"
_ "Най-хубавот лято си отива", по текст на Евтим Евтимов
- "Неповторимите неща", по текст на Е. Ангелова.
Големият поет не скочи да се бие за този израз. Зашото знае, че един добър стих се ражда, а не се скалъпва от чужди изрази.
И всеки, който ТВОРИ, го знае...
Благодаря! "
Мога ли, Елица, да сведа моя тих молив пред великото перо на Евтим Евтимов!
Аз чакам "скалъпените" ми строфи из чужди изрази и изкази!