Тъй пише на седмата страница:
В долапа с подправки,
на крайната, горната полица
оплетено в паяжини,
овално шишенце стои.
Внимателно, нежно и тихичко,
че дремят и сенките,
прикрити от древното зло,
шишенцето ти отворù.
Вътре, на дъното матово,
виж - капчица малка стои
и пръска по малко и палаво
мирис на дъбови влажни гори.
Вдъхни леко и бавничко,
сигурно вече усетил си
в теб да навлиза едва
тръпчива на вкус свобода.
Тъй пише на седмата страница...
© Иван Иванов Todos los derechos reservados