ТЪЛКУВАНЕ НА ТИШИНАТА
Сглобена съм накриво и без снадки,
разпадам се – когато завали.
Да бъда твърда случва ми се рядко.
И всеки изгрев дълго в мен боли.
Дали е примес с непознати билки
и шепа пепел от червен тамян –
признавам, че сърдечните горчилки
нахлуват често в изказа ми прям.
Аз всяка тишина ще ти разкажа,
така че в нея да останеш гост –
ако си пътник, прималял от жажда.
Тя – колко е дълбока – не е важно.
Понякога след премълчан въпрос
най-истинският отговор се ражда.
© Валентина Йотова Todos los derechos reservados
Благодаря ти.