Посвещава се на жителите на китна Търнава - родното ми село
Едно селце празнува днес.
Събира своите чеда.
Прииждат даже от чужбина
роднини близки и далечни
да споделят една софра.
Зове ги коренът, кръвта…
Живот… така ги разпиля,
разпръсна ги по вси страни
да следват своите мечти,
да дирят светли бъднини.
Завръщат се с любов в сърцето.
Сълзи от обич, топлина,
в очи - искряща ведрина.
Прегръщат трепетно ръцете,
пулсират в щастие душите
и всеки дири спомен свиден,
да сподели с далечен, с ближен.
Площадът пъстър, натъкмен,
очаква празника свещен.
Памук от захар и петлета,
стрелбища, люлки на въжета,
дрънкулки разни, чудеса
зоват търнавските деца.
Ех, празник е - търнавски сбор,
глъч радостен във всеки двор.
Търнава, село с дух и плам,
на българското светъл храм.
Търнавчани, бъдете здрави!
Пазете с чест и бит, и нрави.
В дома ви благодат да бъде!
Търнава нека да пребъде!
Ромашка, 22.10.2022г.
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados
Благодарско за пожеланията!