"...обратното на любовта не е омраза,
обратното на любовта е страх."
Мадлен Алгафари
светло е
и свежо
и е утринно
по раменете ми се стича
ежедневие
пропито с дестилирани копнежи
с неясни звуци безконечни
от лустрото
на краткостта
а бяха дълги спомените
вечни
белязали изменчивата същност
на всяка тръпка
непрескочила
капаните на егото
съдбовни
и неговите метастази
недоверието
везните
как прашен е светът
през светлото
от миналите ни войни
безмислени
вглъбените себелъжи
и разумът
_ _ _
не бива да сме слаби
с нежност
най-просто е да замълчим
дори когато искаме
по-лесно е да тровим
пространствата
и себе си
за да не страдаме
в страданието
животът
миговете
няма да се върнат
ще ни напомнят бъдеще
от арестувани мечти
и бледо щастие
във вакуум
сбъднато
почти
© Геновева Христова Todos los derechos reservados
много хубаво...