Търсете ме в огньове нестинарски,
във пяната на луднал водопад,
в отблясъци луна на прилив морски,
в безвремието между Рай и Ад.
Търсете ме сред залеза на август,
на дъното, до мидите със перли,
в разнеженото утро – бучка сладост,
разтворена, копнееща безмерност!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados