Търси се изгубената муза!!!...
До вчера беше жива тя,
а днес мрак се сякаш спусна...
изчезна нейде в гъстата мъгла.
Защо не те откривам, музо моя?
Къде се скри в непрогледната тъма?
Изгубена си безвъзвратно в пороя,
удавил в мъка моята душа...
И не виждам даже лъч надежда...
дори частица светлина...
Обличам черната одежда...
обричам се на тебе, САМОТА...
Пред олтара коленичила,
вплела пръсти, молитва шептя
за тебе, музо, до вчера наричана
само с прекрасни, нежни имена...
Свещта догаря в ръката
и бавно чезне разтопена...
Погубена си, музо моя, от тъгата...
Не те виня, че тръгна си от мене...
И как да те върна, не зная!
С теб отидоха си всички мечти...
Ще продължавам да те търся в безкрая...
Музо моя, умолявам те, при мен се върни!
© Ани Todos los derechos reservados