28 abr 2015, 21:50  

Търсих те 

  Poesía » De amor
591 0 6

Търсих те, като бяла премяна -
пролетта ми в смеха ти да цъфне красиво...
в ехото на на капчука те няма –
ти навярно мечтите си в плитки наплиташ…


Търсих те – лазарка в съня ми,
късаш здравец и дъхава млада иглика.
Пееш песен разтапяща моята зима.
Мяташ кърпа в дома ми - щастлива, честита…

 

Търсих те – край огнище горещо...
гозби вкусни приготвила с длани чевръсти.
Кърпата си развила тъй нежно,
погледа си склонила в сърцето ми мъжко.

 

Търсих те – във студеното ложе,
като топла постеля и мека завивка,
като болка под моята кожа,
нетърпима до лудост, когато ми липсваш...

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??