15 sept 2024, 5:39

Ужасен автопортрет 

  Poesía
107 3 2

УЖАСЕН АВТОПОРТРЕТ

 

Без пукната стотинка в своя джоб,

тъй и до днес не свързах двата края,

живея цял живот на автостоп! –

към Ада ли? – не знам, – или към Рая? –

зачеркнах всички светли бъднини! –

в които ме накараха да вярвам,

кой птичата ми песен подмени

така зловещо? – с черен грак на гарван,

 

скиталец ли ще мина през света,

замръкнал над горчивия си хлебец? –

и все така надежди ще чета? –

щом вечер вляза в храма за молебен,

със всеки свой, написан с Обич, ред

във Храма на Поезията служа.

В прекрасната съдба – да съм Поет! –

Бог е стаил красивия ми Ужас.

 

12 септемврий 2024 г.

гр. Варна, 15, 00 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??