15 sept 2020, 23:25

Умения 

  Poesía » Filosófica
740 2 12

Да изплетат от разстоянията близост

това умеят птиците с крилете.

Завързвайки високото за ниското

с невидими спирали по небето.

 

Да изплетат от разстоянието близост

умеят го пчели и пеперуди.

От цвят на цвят уверено прелитайки

и в шарения свят се ражда чудо.

 

Да изплетат от близостта си разстояние

това умеят хората безспорно.

Разделяйки пространства и влияния

с мълчание или с безсмислен говор.

 

Да изплетат от близостта си разстояние,

капан с коварни думи да направят.

Предавайки родина и приятели

умеят хората да се раздалечават…

 

 

 

© Дочка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??