Не съм от тези – ярките жени,
признавам си, от всичко не разбирам!
Не харча безразборно за "мечти"
и в малък свят от обич се побирам!
Умея да се сливам с тишината
и никога това не ми тежи!
Избрах си път – да следвам добротата,
предпазва ме от всички лоши дни!
© Руми Todos los derechos reservados
Иржи, както често ми се случва след твой коментар, се смея... , но от сърце! Хайку-то не го умея, дори не го разбирам, но знае ли човек, може пък да дам старт на някакъв нов стил хайку!!! Благодаря ти, Иржи!