Тъжно ми е да гледам туй -
защо има на морала упадък?
Народе, което думам чуй -
защото грехът е лесен, сладък!
Спри се сега, нима не разбираш,
бъди сдържан, пази си чистотата!
Трудно е между две да избираш,
внимавай как използваш свободата!
Ще ти дам от моя опит ориентир -
просто пътят към доброто е по-труден!
Но само тъй ще имаш хармония, мир,
затова разумът ти трябва да е буден!
© Георги Todos los derechos reservados