Уроци по сценично майсторство
Катарзис
.............................................................................
тичат ръцете ти
а след тях идват думите
пръстите ги поставят
в дъха помежду ни
и заглаждат ръба на
вселенските остриета
колко пъти забравих да дишам
преди да въздъхна над двете кафета
помня как пренареждаха дланите
на илюзиите ми пясъка и водата
в битието зарастваше будната рана
и сънувах-брега и подслона
и изкачвах на болката склона
а си мислех, че път не остана
и дълбаех земята в душата си
казват, че първата среща
обича с очите си
аз все още сънувам ръцете ти
как заплитат кичурчета смях
с капки дъжд в графита на дните ми
на картина прилича в съня ми морето
а по нея-ръцете ти тичат
думите... плуват в сърцето ми
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados