Уроци по сценично майсторство
Либрето
...........................................................
Той жонглираше с естеството на думите
неестествено пъргав и ловко небрежен
не изпускаше от очи силуетите на съдбата
и макар и неволно страдаше сам в тишината
а пък Тя се отдръпваше също сърдито дете
по-далеч от очите му свикнали да преследват
дисонансите в консонантните разстояния
кротко полягаше в неизбежния препинателен знак
пътеводният порив с последната нужда от цезора
и въздишаше любовта не намерила в смъртните
миг покой по-голям от представата им за кулминация
с естеството на думите често жонглираше Той
и я молеше с тях: скъпа, повярвай ми!
*цезора-място в музиката където свършва един дял на формата и започва друг, където фразата "си поема дъх"
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados